Klasspel

De Verdwenen Vrachtwagenchauffeurs

Boeiend verhaal

Steven, Svea, Stien, Saïd en Sven, vijf tieners ergens in de toekomst, merken dat de winkelrekken leeg zijn, dat de spullen die zij bestellen niet worden thuis geleverd ... Wat is er aan de hand? Er is geen transport meer, want er zijn geen vrachtwagenchauffeurs meer te vinden. De pientere tieners gaan tot actie over, zij lossen het probleem op door nieuwe vrachtwagenchauffeurs te zoeken.

1527b51779a049d83f84cb45cb22e77d.jpg

Spannend educatief spel

Dit verhaal is het vertrekpunt voor een spannend klasspel (voor zowel het vijfde en zesde leerjaar als voor de eerste graad secundair) dat wordt gespeeld op een groot kleurrijk speldoek.

Vijf teams beantwoorden vragen en spelen educatieve apps op een tabletpc om chauffeurs te winnen. Al spelend steken de leerlingen één en ander op over mobiliteit, vrachtvervoer, logistiek, verkeersveiligheid, aardrijkskunde, techniek en taal.

440ee3bf8c446c3260671eedf847f4c0.jpg  6c48d5190bef990df6f3dcf9b3b093d0.jpg


Eén week gratis

Om de spelkoffer een week gratis te ontlenen, mail je volgende gegevens naar info@sftl.be:

  • Naam, adres en telefoonnummer van de school.
  • Naam en gsm-nummer van de contactpersoon.
  • Voorkeurperiode(s) waarin je de koffer wil ontlenen.
  • Zal het spel worden gespeeld in lager onderwijs of secundair onderwijs?
  • Hoeveel leerlingen het spel zullen spelen (tijdens de hele ontleenperiode)?

Na ontvangst van jouw mailtje, nemen wij contact op om concreet af te spreken.

Al het spelmateriaal (spelbord op vrachtwagenbache, spelkaarten, handleiding, dobbelsteen én 5 tabletpc's) wordt geleverd in een handige, stevige flight case. Het vraagt slechts een korte voorbereidingstijd om met de klas het spel te spelen.

Leerkrachten over de spelkoffer

We zijn zeer enthousiast over de spelkoffer! Het was heel leuk om de kinderen met de tablets te laten werken. Verschillende vakken waren geïntegreerd!
Juf Liesbeth
Het was een aangename kennismaking met het spel, en zeker voor herhaling vatbaar! Wat ons betreft hebben wij geen tekortkomingen ontdekt en verliep alles naar wens. Daarom zouden wij graag de kans grijpen om voor volgend schooljaar deze spelkoffer opnieuw te reserveren.
Juf Andrea
We hebben niets dan lof over de activiteit! Het was zeer boeiend om mee kennis te maken. De variatie in het spel, de gradatie in vragen, ... spraken de lln zeer sterk aan. Er was een hoge betrokkenheid. Enkel de voorziene spelduur van een uur was zeer kort. Volgend jaar zullen we daarom iets langer voorzien.
Juf Myriam
Dit spel was super, de kinderen hebben heel geconcentreerd gespeeld en (ook voor ons belangrijk!) spelenderwijs veel opgestoken! Zowel het materiaal, de eenvoudige uitleg in de handleiding als het spelconcept waren perfect! De kinderen smullen natuurlijk van de tabletopdrachten.
Filip
Alles was dik in orde. De kinderen vonden het schitterend. Hebben enorm genoten. Ik wil zeker reserveren voor volgend schooljaar.
Marlies
De leerlingen waren heel enthousiast en het spel is hier dan ook verschillende keren gespeeld. Ik vertel er zeker over tegen collega's in andere scholen. Ik wil jullie graag bedanken voor de goede organisatie en hel leuke spel!
Arianne Van Roy - Buso Emmaus