TruckXperience

Een educatief event voor 1e en 2e graad secundair

Bij TruckXperience komt een speciaal uitgebouwde vrachtwagen langs bij u op school. Een professional neemt uw leerlingen mee op verkenningstocht in de vrachtwagen en laat ze proeven van het boeiende leven als vrachtwagenchauffeur. Ook voor verkeersveiligheid heeft TruckXperience aandacht.
TruckXperience is ontwikkeld voor 1e en 2e graad secundair (A- en B-stroom), inclusief het buitengewoon onderwijs.


Met TruckXperience hebt u een GRATIS educatief event, waarmee u eindtermen omtrent verkeer en mobiliteit, en techniek en samenleving realiseert. Al meer dan 700 scholen hebben hun TruckXperience aangevraagd! We beschikken dan ook over 10 Star Trucks om aan zoveel mogelijk vragen tegemoet te komen.

Boek uw gratis TruckXperience via txp@vrachtwagenchauffeur.be.

Tinne Wouters, leerkracht in het Spijker (Hoogstraten), kreeg recent de Star Truck op bezoek. Ze kijkt terug op een geslaagde voormiddag:

Toen de leerlingen de vrachtwagen zagen, waren ze op slag supergemotiveerd. Ze luisterden aandachtig naar de uitleg en voerden met plezier de opdrachten uit. Achteraf vertelden ze dat ze nu een veel positiever beeld van vrachtwagenchauffeurs hadden. Zelf was ik onder de indruk van het enthousiasme van de lesgevers en ik vond hun aanpak, met veel afwisselende oefeningen, erg sterk. Ik heb nu al een nieuw bezoek van TruckXperience gereserveerd.

TruckXperience in detail

  • Beschikbaar van half september tot november en van maart tot juni.
  • Voor 1e en 2e graad secundair (A- en B-stroom) – ook voor het buitengewoon onderwijs.
  • Max. 3 groepen voor de middag en 2 na de middag. Op woensdagen max. 3 groepen – groepen van max. 16 leerlingen.
  • Lesgevers: professionals met pedagogische ervaring.
  • Uitleg over boordinstrumenten in de cabine, oefeningen over routeplanning en laden – aandacht voor verkeersveiligheid.
  • Reservaties en bijkomende info via txp@vrachtwagenchauffeur.be.
  • De TruckXperience duurt 1 lesuur (= 1 sessie van 50 minuten)
  • Op het vlak van infrastructuur vragen wij :
  • om met de vrachtwagen de school binnen te kunnen rijden: een toegang van minimum 4,15 meter hoogte en 2,80 meter breedte en een stevige ondergrond
  • een oppervlakte van 15 meter op 4 meter om de TruckXperience tot zijn recht te laten komen. Dit kan dus op uw speelplaats (of op een ander terrein, maar niet op de openbare weg). Als het onder een afdak kan, is dit een meerwaarde bij slecht weer. We hebben tevens elektriciteit nodig (een 220 Volt stopcontact in de buurt). We brengen zelf een verlengkabel van 25 meter mee.

Downloads

DownloadTruckXperience Folder